Coaching, wanneer vergroten van zelfkennis en zelfvertrouwen nodig is.

HOE KAN IK JE HELPEN?

"Waarom gebeuren mij steeds dezelfde dingen?"
"Hoe ga ik dingen durven?"
"Ik wil wel maar ik weet niet hoe..."
"Wat kan ik nou eigenlijk?"
"Ik zit met een dilemma"
"Kan ik ook terecht voor acteercoaching?"

Wanneer past coaching bij jouw vraag?

 

Coaching kan werken voor verschillende vragen op het gebied van leefstijl en levensloop. 

Vertrouwen tussen de coach en coachee is een belangrijke voorwaarde om er een waardevol coachingstraject van te kunnen maken.

De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat coaching niet per definitie geschikt is voor alle soorten hulpvragen. Daarom start een traject altijd met het helder krijgen van jouw vraag. Dan kijken we samen of ik je daarbij kan helpen en of jij denkt dat ik daar de geschikte persoon voor ben.

Wat mag je verwachten?

Eerlijkheid. Elke vraag op het gebied van levensloop kan aan mij gesteld worden en je mag van mij verwachten dat mijn antwoord duidelijk is.  Als je op zoek bent naar een coach voor leefstijl (voeding, beweging etc.) dan adviseer ik je daar een andere specialist voor te benaderen.


Mijn werkwijze is dat ik vragen stel, en daarmee richting geef om je eigen ontdekkingen te kunnen doen. Jij houdt de regie, ik ga een stukje mee op je pad, en ondersteun je waar nodig, laat je los waar mogelijk.
Ik neem niet van je over, tenzij je me dat vraagt, en ook dan kijken we eerst samen of dat de beste manier is. 

Ik respecteer volledig jouw autonomie. Ik ben wel duidelijk en wind geen doekjes om wat ik vertel. Je mag duidelijkheid over wat ik doe en het waarom verwachten, zoals ik ook van jou verwacht dat je je inzet om het coachingstraject voor jou te laten werken.

Wat breng ik in?

Mijn ervaring is divers. Naast de theatertechnieken die ik in mijn opleidingen mee heb gekregen heb ik mijn kennis  uitgebreid met coachingsvaardigheden.

Bij Buro Bewezen Effect volgde ik een jaartraining (Pecan1) waarin o.a. Positieve psychologie, Motiverende Gespreksvoering (MGV), Oplossingsgericht Coachen, en Acceptance and Commitment Therapy (ACT) werden behandeld. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen op het gebied van de psychiatrie en geestelijke gezondheid.

Ik heb kennis van en deels ook ervaring met verschillende psychiatrische ziektebeelden, autisme, LVB, Hoog sensitiviteit, introvertie. Die kennis zet ik zowel in als trainingsactrice als in mijn coach-werk.

Wat ik vooral heb geleerd is luisteren, vragen of ik je goed begrepen heb, reflecteren en doorvragen. Dat mag je dan ook van me verwachten. Aansluiten bij wat jou past, meebewegen met hoe het met je gaat, sturen als je pad ongrijpbaar wordt

En acteercoaching?

Dit is ander vakgebied waar ik zeker ook in coach, gericht op wat je in je voorbereiding van je rol tegen kunt komen. Soms lopen de gebieden door elkaar heen, omdat er ook veel overlap zit. Gedrag is de gemeenschappelijke factor. Stel dus gerust ook een coachings-vraag over acteren!

 Ben je nieuwsgierig of ik op een van deze gebieden iets voor je kan betekenen? Stel HIER je vraag, ook over tarieven.

Ik ben lid, en onderschrijf het profiel trainingsacteur van de  Logo NVvT-400 .