Acteren en acteerlessen

Alleen als je wilt acteren? Tuurlijk niet!
GRATIS E-BOOK:
ONLINE LEREN ACTEREN?
EEN TITEL MET EEN VRAAGTEKEN
Vraag hier gratis het e-book
'Online leren Acteren? Een titel met een vraagteken' aan en ontvang meteen mijn maandelijkse brief
"Acteren is een Vak".

E-book


In mijn lessen ontmoette ik dansers, zangers, schrijvers, ondernemers, stand-upcomedians, leerkrachten, psychologen, artsen en meer. O ja, en mensen die wel voor het acteren komen natuurlijk. Onervaren spelers en professionals die graag hun skills ontwikkelen of scherp willen houden.

Ik geef les in ‘het systeem’ van Stanislavski, zoals hij het noemde, en de verfijning daarvan: Method Acting. De lessen gaan over hoe je jezelf fysiek en zintuiglijk kunt aanscherpen om tot geloofwaardig spel te komen. Je werkt zo aan het ambacht acteren: je onderzoekt wat je allemaal in huis hebt om in je spel te kunnen inzetten. En je wordt je daardoor meer bewust van hoe je de dingen doet.

  • Er zijn basisworkshop, als je wilt ontdekken wat deze methode nou eigenlijk inhoudt.
  • Voor meer verdieping en stoeien met de materie kies je de gevorderden workshops.
  • Ben je ervaren en wil je je skills blijven trainen, dan is de training voor professionals meer voor jou.

          

De workshop heeft, hoewel onbedoeld, een ‘therapeutische werking’. Nou ja, het is gewoon heerlijk om in een veilige omgeving met een geweldige groep mensen zoiets leuks als acteren te kunnen doen.    Alice

Maar niet alleen voor acteren...

Als ondernemer ben je je in de vaart van het ondernemen niet altijd bewust van hoe je overkomt bij klanten en opdrachtgevers. Dat is waar de bedrijfstrainingen over gaan. Hoe zorg je dat de indruk die ze van je krijgen, klopt met de indruk die je wilt laten zien? Die helderheid levert klanten en bedrijfsgroei op. 

          

Prettige, duidelijke trainer die op een fijne en correcte manier met de cursisten omgaat. Petra

***

Erg leerzaam, nu heb ik iets meer materiaal om mijn eerste indruk te versterken. De training is hands-on, direct toepasbaar en past goed bij mensen die beter leren in de praktijk. (anoniem)

In mijn lessen sta ik voor:

PLEZIER, KWALITEIT EN VEILIGHEID

Plezier in spel, de ontdekkingen en mogen leren van dingen die ‘fout’ gaan. Plezier in het werken met kleine groepen, waar je tijd en aandacht krijgt en mag ervaren wat de techniek jou oplevert. 

Kwaliteit doordat ik beloftes doe die ik waar kan maken. Ik geef kansen: ik reik de tools aan waarmee je het acteren kunt ontwikkelen. Ik bied je een plek om te ontdekken, te leren kijken en woorden te geven aan wat je waarneemt en zo je rugtas te vullen met waardevolle bagage.  

Veiligheid door te werken in kleine groepen, met persoonlijke aandacht.

Ik bied je een plek om uit te proberen, te falen en dat niet erg te vinden, te lachen en te spelen. 

          

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de workshop Kennismaken met Stanislavski en Method Acting. Het was fijn om in een ontspannen ambiance en met een veilig gevoel kunnen snuffelen aan deze methode; daardoor ook bijzonder uitnodigend en stimulerend om aan de oefeningen deel te nemen. Deze workshop smaakt naar meer en doet je naar een vervolg verlangen.  Marietta K.

Naast groepen coach ik ook individueel, als voorbereiding op presentaties, monologen en audities.