GRATIS E-BOOK:
ONLINE LEREN ACTEREN?
EEN TITEL MET EEN VRAAGTEKEN
Vraag hier gratis het e-book
'Online leren Acteren? Een titel met een vraagteken' aan en ontvang meteen mijn maandelijkse brief
"Acteren is een Vak".

E-book


Voor gevorderden

Stanislavski's techniek werd door the Group Theatre in Amerika verder ontwikkeld. Belangrijke namen uit die groep die Method Acting groot hebben gemaakt zijn Strasberg, Adler en Meisner. Stanislavski zei:

"Create your own method. Don't depend slavishly on mine. Make up something that will work for you! But keep breaking traditions, I beg you." En dat hebben zij zeker gedaan.

Er is geen eenduidige methode, elk heeft zijn waarde. In deze training werk je aan een specifieke aanwezigheid en bewustzijn. Door zintuiglijke en fysieke oefeningen te doen word je bewust waar je lichaam spanning/energie opslaat. Door deze spanning te ontspannen geef je jezelf de kans te focussen op wat nodig is voor de scene. Een belangrijk element is het werken met je affectief geheugen. Dit betekent teruggaan naar eigen ervaringen en daar impulsen voor je spel te vinden. Vaak wordt dit geïnterpreteerd als zoeken naar emoties, maar dat is niet waar we aan werken. Emoties zijn vluchtig, ongrijpbaar en worden bepaald door de omstandigheden. Zoeken naar emoties is geen goede focus en onwerkbaar. De zoektocht gaat over omstandigheden die voor jou linken naar wat zich afspeelt in de scène. Door je die te herinneren, ontdek je wat al dan niet bruikbaar is voor je spel. Het gaat dan ook vooral om het vinden van de juiste omstandigheden om dat wat die herinnering bij je oproept in de scène te kunnen gebruiken. Dat is waar je in het vervolg mee aan de slag gaat.

Stanislavski/Method Acting 2

Je ontwikkelt in de vervolgmodules hoe je met de techniek tot geloofwaardig spel kunt komen. We gebruiken mono- en dialogen als middel om je te oefenen in de methode en dat betekent dat ook tekstanalyse een onderdeel van deze cursus is. Door een helder stappenplan bouw je aan het spelen van een geloofwaardig personage binnen de omstandigheden van het script. Als je alle voorbereidingen goed hebt gedaan, dan kan het niet anders dan dat je reageert zoals het in het moment past, en dat je niet anders kunt zeggen dan wat er in het script staat.

Heb je het weekend voor beginners gevolgd, dan kan je je inschrijven voor het vervolg. 
Duur: 4 weekenddagen
Prijs 294 euro/ studenten 224 euro.

  Duur Kosten Studenten
Method Acting-2 *
Als vervolg op het weekend voor beginners wordt in de vervolgmodule je techniek verder ontwikkeld om tot geloofwaardig spel te komen.
4 weekenddagen
(verdeeld over
3 weekenden)
€ 294,00 € 224,00

* Alleen de startdag wordt vermeld, je betaling geldt voor alle cursusdagen.
* Klik op de workshop om deel te nemen