GRATIS E-BOOK:
ONLINE LEREN ACTEREN?
EEN TITEL MET EEN VRAAGTEKEN
Vraag hier gratis het e-book
'Online leren Acteren? Een titel met een vraagteken' aan en ontvang meteen mijn maandelijkse brief
"Acteren is een Vak".

E-book


Voor ervaren spelers met een professionele werkhouding

10 dagdelen training

In de training ga je aan het werk met dit systeem van oefeningen, waarvan Stanislavski de basis aanreikte, en die door de jaren heen verfijnd is .


Je bent acteur. Jij bent je eigen instrument. Zoals een sporter blijft trainen, een zanger stemoefeningen doet, zo is het ook voor een acteur van belang om je vaardigheden te blijven trainen.  Deze masterclass scherpt je zintuiglijk en fysiek, je spel zal verdiepen en je leert je instrument steeds beter leren kennen en verfijnen. 

 De masterclass levert me tot zover onschatbare nieuwe inzichten en handvaten. Ik voel met iedere les een enorme groei. Ongeacht het niveau zal iedereen die acteert hier profijt van hebben. Iedereen kan hier ontzettend veel van leren, zowel in het voorbereiden en spelen van scènes als in het kennismaken met je eigen lijf als instrument. (F.)Doelgroep: professionals in drama

Ben je acteur/actrice? Ben jij werkzaam of studerend in theater, theaterwetenschappen, docent drama of een vergelijkbaar vakgebied? Heb je ruime ervaring in het amateurtheater en wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan behoor je tot de omschrijving doelgroep voor deze training. Ook als je de gevorderden-lessen van Improduct hebt gevolgd kan je je hiermee verder ontwikkelen.


Wat houdt de methode in

In de lessen wordt de theorie van de methode in de praktijk gebracht via oefeningen en improvisaties.  De lessen bestaan uit onder andere van sense-memory naar emotional/affective memory en spelen op acties, waardoor de scène diepgang krijgt en de acteur geloofwaardig is. Je werkt methodisch aan hoe je een stuk, de actes, de scènes benadert. Het paraplumodel van acties: van super-objective naar de througline of actions, main action, sub actions. Hierdoor krijg je een helder inzicht in de structuur van het stuk en de personages. 

 Arnica Elsendoorn: "Ik vind het heel belangrijk om de koppeling van affective memory en het spelen op acties te maken. In America ligt vaak het accent op het een of op het ander en daar doe je naar mijn mening de Stanislavski methode mee te kort."

In deze lessen ga je werken met een monoloog of dialoog (in overleg) volgens de methode Stanislavski, dus waarbij het bovenstaande toegepast wordt.

Data:
De training wordt in het voor- en najaar georganiseerd, en in de zomer is er een aaneengesloten week. Je kunt je aanmelden via onderstaande link. Daar staan ook de startdata. Staan er nog geen data, dan zijn de nieuwe lessen in voorbereiding. Stuur dan een mailtje, zodat we je belangstelling kunnen registreren. Wil je meer informatie of twijfel je of deze cursus voor jou geschikt is? Bel me en ik sta je graag te woord. Tel: 0641241488.

  Duur Kosten Studenten
10-daagse Masterclass *
In deze masterclass train je je zintuiglijke en fysiek geheugen volgens de method van Stanislavski-methode. Je kunt zelf een tekst aandragen om mee te werken.
10 dagdelen € 495,00 € 350,00

* Alleen de startdag wordt vermeld, je betaling geldt voor alle cursusdagen.
* Klik op de workshop om deel te nemen