In je eentje een vuist maken

Uit Tips en Weetjes over Trainingsacteren 2-40

Trainingsacteren kan een heel eenzaam beroep zijn. En dan bedoel ik dat er in verhouding veel minder gelegenheden zijn om met een directe collega samen te werken, dan in heel veel andere beroepen. En daar zijn we niet uniek in, dat is waar.

Eenzaam?

Er bestaan werkvormen waarin je wel met elkaar samen werkt, gaming bijvoorbeeld. Je spart met trainers, docenten spelleiders over wat op dat moment in de training nodig is. Niks eenzaam dus. Je werkt met deelnemers die met jou de kans krijgen nieuwe dingen te ontdekken, ook dat maakt niet eenzaam. Maar de gelegenheid om bij de koffiepauze eens aan een collega te vragen: “hoe doe jij dat nou” is minder aanwezig.

Als er zaken zijn die mijn beroepsgroep raken, destijds de wijziging van de BTW,  de verdwijning van de VAR en zo meer, dan kan het wel degelijk eenzaam voelen. Hoe bereik ik in mijn eentje de logge instituten die de veranderingen bewerkstelligen? Hoe kan ik zorgen dat mijn stem telt?

NVvT

Daarom hou ik van netwerkbijeenkomsten. En daarom ben ik aangesloten bij de NVvT.
De NVvT is een vereniging van en voor trainingsacteurs. Sinds ik daar ben aangesloten is mijn netwerk veel groter geworden, kan ik vragen stellen over kwesties die me bezighouden en kan ik ook nog eens op geregelde basis vak-gerelateerde workshops volgen. Bovendien ben ik automatisch ook lid van ZZP-Nederland, een grote partij die opkomt voor belangen van zelfstandig ondernemers. De NVvT is een vereniging waarin de leden zelf kunnen meebepalen waar de vereniging zich mee bezig houdt.

Ik ben d’r blij mee! Ken je de NVvT nog niet? Klik dan op de link www.nvvt.nl en kijk eens rond.  
En als je bij de Zeepkist naar verhalen van leden kijkt, zie je daar een bijdrage van mij. Ik schrijf daar over ons super fijne beroep, dat soms ook eenzaam kan zijn. 

Ida van de Lagemaat

 


linkedin facebook twitter