De kracht van online

Uit Tips en Weetjes over Trainingsacteren 60

Laatst zat ik me te bedenken wat de impact op mijn persoonlijk leven is dat we in een pandemie terecht zijn gekomen. Eerst merkte ik weinig, behalve dat mijn agenda leger raakte. Nou was die al niet zo vol omdat ik de maand maar gereserveerd had voor het regisseren van een opera dus wat direct wegviel was maar 1 (wel belangrijke) opdracht. Om mij heen hoorde ik mensen veel werk kwijtraken, voor mij viel dat ene stil.

Ik doe altijd al veel dingen achter de computer. Veel van wat ik schrijf, uitdenk en uitzoek is in mijn computer samengebald in een enorme hoeveelheid bestanden. En aangezien ik niet zo geordend ben zit daar weinig structuur in. Opeens kwam er een zee van tijd om meer te gaan ordenen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog profijt van, al ben ik nog lang niet klaar.

Omdat mijn plek aan de computer voor mij vertrouwd is ging ik al redelijk snel met collega's uitzoeken wat er mogelijk was als je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten. Zoom kwam in het zicht, en ondanks veel aanloopbezwaren heb ik het omarmd. Uitzoeken hoe het werkt, wat je er mee kan, hoe je zo toch kunt trainen en trainingsacteren, ik was er druk mee. Zover niet echt anders druk dan daarvoor, alleen nu thuis.

Ik heb heel veel mogen en kunnen ontdekken. Zonder offline werken te kort te doen deel ik graag met je wat ik als de kracht van online zie.

Allereerst scheelt het enorm in reistijd en -kosten. Mijn auto staat nagenoeg stil, zo stil dat ik me bij tijd en wijle afvraag waarom ik hem (nog) heb.

handtekening-ida


linkedin facebook twitter