GRATIS 10 TIPS OVER HET WERKEN MET EEN TRAININGSACTEURVraag hier gratis het e-book
'10 Tips over het werken met een trainingsacteur' aan en ontvang meteen mijn maandelijkse nieuwsbrief "Tips en Weetjes over Trainingsacteren".

E-book

Maak je kennis met me?

Kijk dit filmpje om mij iets beter te leren kennen:

INTRO Ida vd Lagemaat Opgenomen bij Sjouerman

Waar kom ik vandaan?

Ik heb na mijn opleiding in het onderwijs 23 jaar in de zorg gewerkt. Daarna heb ik een acteursopleiding gevolgd, en een opleiding tot trainingsacteur.

Ik maakte kennis met dit vak en alles wat ik tot dan toe had gedaan viel op zijn plek : mijn onderwijsachtergrond, mijn werk in de gehandicaptenzorg: eerst 8 jaar als begeleider en alle jaren daarna in het managment, van plaatsvervangend hoofd naar hoofd naar clustermanager over 3 woonvoorzieningen. Het was een soort thuiskomen.

Als trainingsacteur kan ik alle skills die ik in mijn arbeidsverleden heb opgebouwd toepassen en ik vind dat een enorme rijkdom.

Wat breng ik mee

Door mijn oude werk breng ik een schat aan ervaring mee. Ik heb zicht op het reilen en zeilen van organisaties in de gehandicaptenzorg. Ik ben bekend met de populatie cliënten in die zorg. Ik ben in staat te begrijpen wat er in de ander omgaat en te focussen op wat de ander nodig heeft. Gesprekken met cliënten, ouders, begeleiders, teams, deskundigen hebben mij communicatief vaardig gemaakt.

Ik heb te maken gehad met sollicitatiegesprekken, voortgangs-, beoordelings- en ook ontslaggesprekken. Gecombineerd mijn huidige kennis van allerlei communicatiemodellen (zie overzicht werkervaring) ben ik in staat om deelnemers zodanig spel aan te bieden dat zij:

a  leren omgaan met de emotionele kant van een lastig gesprek
b  weten welke invloed zij zelf op het gesprek kunnen uitoefenen
c  in staat zijn een lastig gesprek te voeren.

Alles met het doel dat zij de lastige gesprekken zo leren voeren dat datgene wat zij beogen optimaal gehoord kan worden.

Hoe doe ik dat

Als trainingsacteur creëer ik in samenspraak met de trainer een veilige omgeving waarin de deelnemer kan experimenteren met gedrag. Het leerdoel van de deelnemer is mijn uitgangspunt en dat blijft tijdens het spel in mijn aandacht.
Mijn speelstijl is naturel, realistisch, meebewegend met de deelnemer. De deelnemer kan zich zo goed in de situatie herkennen.

Als dit nodig is kan ik ook kiezen voor uitvergroot gedrag, wanneer dit de deelnemer helpt om beter aan zijn leerdoel te werken. In mijn feedback kan ik zowel als acteur als uit de rol het effect op mijn gedrag vertellen. Daarnaast probeer ik door tips en tops de deelnemer iets extra uit het geleerde mee te geven.
Alhoewel deelnemers het spannend kunnen vinden om een rollenspel te spelen is mijn ervaring dat zij zich snel op het gemak voelen bij me.

Andere ervaring:

Naast deze ervaring ben ik ook in te zetten voor bedrijfs- en instructiefilms. Mijn spel is voor camera klein en geloofwaardig.

Kijk ook bij mijn overzicht werkervaring om te zien wat ik zoal heb gedaan. 

Ik ben lid van de  Logo NVvT-400