Acteren in je eentje

25 December 2021

fame   
 

Er zijn heel veel momenten waarop ik nadenk over dingen. Niets menselijks is me vreemd tenslotte. Sinds bijna 2 jaar doe ik ook veel meer in mijn eentje. Ik zit vaker achter mijn computer, focus me nu op schrijven, ruim mijn huis op en ga veel minder op visite. Vrienden zijn verhuisd, al bijna een jaar geleden. Ik ben er nog niet geweest.

Gelukkig kan ik goed dingen alleen doen. Omdat ik online wel werk en contact heb is alleen dingen doen voor mij niet gelijk aan eenzaamheid.

Acteren is zo'n vak waarbij contact een voorwaarde is. Online is best al heel veel ontdekt wat ook mogelijk is, maar het contact zoals we dat op de vloer hebben is daar niet mee te vergelijken.

Laatst heb ik weer les gegeven aan een groep jonge ambitieuze mensen, die met acteren bezig willen zijn. Normaal start ik een lessenserie met een oefening die gaat over vertrouwen en in het moment zijn. Het is een oefening waarbij mensen dicht bij elkaar zijn, elkaar aanraken en zelfs niet mogen loslaten voor het belang van de oefening. Helaas. Die moet ik nu skippen vanwege de maatregelen. Zo zijn er meer oefeningen die niet meer vanzelfsprekend zijn, en daarmee ontstaat er mi een tekort aan ervaring voor de beginnende acteur om echt het vak te onderzoeken.

Toch kan er ook veel wel. Al in 2016 heb ik een lessenserie ontwikkeld met 10 lessen waar je in je eentje het vak in kunt. Daar was niks voorzienends aan, ik had echt nooit verwacht toen dat we een wereldwijde crisis zouden meemaken. Mijn voornaamste reden om het te maken was dat veel mensen wel al ambities hebben, maar om wat voor reden dan ook (nog) niet aan een opleiding zijn begonnen. Dat hoeft je er niet van te weerhouden om met het vak bezig te zijn en daarom maakte ik die lessen.

In je eentje bezig zijn met acteren is zeker niet ideaal. In je eentje jezelf voorbereiden om daarna met anderen samen te kunnen spelen is wel fijn.

De 10 lessen zijn nu te koop voor 9,75 ex bTW, als je interesse hebt, stuur me een mail en ik zorg dat je 10 weken lang elke week een les in je mailbox krijgt.
Plaats een opmerking