GRATIS 10 TIPS OVER HET WERKEN MET EEN TRAININGSACTEUR



Vraag hier gratis het e-book
'10 Tips over het werken met een trainingsacteur' aan en ontvang meteen mijn maandelijkse nieuwsbrief "Tips en Weetjes over Trainingsacteren".

E-book





Online aan de slag!

"Ik word zo moe van dat online werken".
"Ik weet niet waar ik moet kijken"
"Ik weet heus wel hoe Zoom (of Teams, of JitsI enz.) werkt".

Roept online werken bij jou nog een 'drempelgevoel' op? Ik kan je helpen en nog wijzer maken dan je al denkt te zijn!

Tegen een trainster die al training over online werken gevolgd had zei ik: "Toch ben ik zo eigenwijs te denken dat ik iets anders doe".

Dit schreef ze na de workshop:

“Ik ben zo eigenwijs te geloven dat deze workshop net weer even anders is” zei Ida toen ik zei dat ik al een Zoom cursus had gevolgd. En ze had gelijk. Dit was écht een andere workshop over je eigen presentatie wanneer je online werkt, traint of acteert (ze biedt 3 varianten aan).
In de eerste 3 minuten had ik al meer geleerd over mijn eigen voorkomen én hoe ik zelf meer rust kon hebben door simpelweg mijn laptop anders neer te zetten.

Blijf jij ook online aan de slag?

Online werken zal bij veel organisaties een welkome aanvulling in het aanbod blijven. Dat online werken niet in een keer hetzelfde is als een live, vraagt om het je eigen maken van deze manier van werken, voor trainers, trainingsacteurs, coaches en docenten.

Als je nog niet online hebt gewerkt komt er veel op je af: Welk systeem gebruik je? Welke werkvormen werken wel en niet? Hoe ik kom over? Hoe maak ik contact met de deelnemer? Hoe zie ik genoeg om passende feedback te kunnen geven? Hoe hou ik het veilig? Kan je online wel oefenen met acteurs?

Als je wel al online gewerkt hebt: 

"Ik heb het gedaan en het ging best goed hoor!"
Voor wie? Voor jou als trainer/acteur of voor de deelnemer? Pas er voor op dat je (betalende) deelnemer niet jouw oefenmateriaal wordt!

Ik help je goed voorbereid, en heel bewust van wat je doet, aan de slag te gaan:

"Online trainingsacteren oefenen"

Praktijkervaring opdoen zonder brokken.

"Aanrader voor iedere trainingsacteur die online wil gaan werken" (Stephanie Hulshof)

In deze workshop voor trainingsacteurs zit ook veel wat van waarde is voor trainers. We behandelen je presentatie, je krijgt tips, om keuzes te kunnen maken over welke indruk jij wilt maken. We oefenen met rollenspel en feedback en we praten over de samenwerking tussen trainer en acteur bij online werken.

Online-acteren is niet hetzelfde als camera-acteren, al zijn er veel raakvlakken. In de sessie gaan we vooral in op wat die verschillen zijn, als je online acteert, met je eigen computer/laptop of tablet. Dat gaat over het gebruik van de camera en beeldscherm, over je presentatie, het spel, feedback en overleg tussen trainer en acteur.

In de sessie krijg je ook een casus te spelen met een andere deelnemer. Je krijgt feedback en tips op hoe je spel op camera overkomt, tips over het gebruik van dit middel en over hoe je kunt zorgen dat je overkomt zoals je wilt overkomen. Het is een sessie waar DOEN centraal staat, met aandacht voor balans in je energie. Het doel is vergroten van je bewustzijn van wat online trainen anders maakt dan live trainen.

 

"Coaching online presentatie voor thuiswerkers"

Jij maakt de indruk die je ook wilt maken.

"Goeie tips en inzichten gekregen. Erg tevreden" (Antonie Knoppers)

Je bent trainer, coach of docent en je hebt alles voorbereid. Je weet welke werkvormen je in gaat zetten, je weet hoe je de groep gaat indelen en hebt nagedacht over hoe je de groep tijdens de sessie gaat leiden. Je hebt je powerpoint klaarstaan en kent het systeem waar je mee gaat werken.  Je hebt alle vertrouwen in de goed voorbereide trainingsacteur waar je mee werkt. En jij? Hoe bewust ben je van het beeld dat jij overbrengt?

Deze vraag blijft nogal eens liggen of is in elk geval onderbelicht. In deze coachings-sessie ga ik met jou dieper in op  je presentatie, met als basisvraag: is wat je in het scherm laat zien ook dat is wat je wilt laten zien.

Tijdens de coaching je hierover tips en adviezen. Je krijgt tips over het effect op deelnemers van wat zij zien, van het gebruik van het licht,  jouw omgeving, tot aan jouzelf: Wat kan jij doen om over te komen zoals je wilt overkomen, passend bij de training die je gaat doen. Het gaat nergens over goed of fout! Het gaat over ontdekken wat er nog bij komt kijken om jouw optimale effect te bereiken. 

In de coachings geen rollenspellen maar sta jij, met jouw presentatie, centraal.

"Online aan de slag - werkvormen"

Waardevolle online samenwerking

Als je het online werkveld wilt verkennen horen werkvormen daar ook bij. In deze sessie onderzoeken we vooral de werkvormen waarbij een trainingsacteur ingezet wordt. Hoe goed lenen deze zich voor online?

Eeen tweede belangrijke vraag is: wat werkt wel en wat werkt niet online? Met soms een paar kleine aanpassingen zijn veel live gebruikte werkvormen met inzet van een trainingsacteur, om te vormen naar online. In deze workshop behandelen we een aantal werkvormen en is er ruimte om te brainstormen over werkvormen waar jij de vertaalslag in zoekt.

Doel

Alle drie de workshop omarmen het doel dat een deelnemer, in elke context, een veilige leersituatie ervaart. En dat jij in staat bent keuzes te maken, zoals die bij jou passen, om die veiligheid te waarborgen.

Waardebepaling achteraf

De trainingen worden zonder vast tarief aangeboden. Ik wil je helpen, omdat ik geloof dat deze manier van werken in de toekomst een essentieel onderdeel van het werken met individuen en groepen blijft. Na de training stuur ik je een bedankje met daarin de mogelijkheid je waardering te uiten door een bedrag dat je kunt missen te doneren. Het helpt mij ook, daardoor kan ik (ook in deze tijd) dit soort trainingen blijven aanbieden. Elke bijdrage wordt in grote dankbaarheid aanvaard. Je ontvangt van je bijdrage vervolgens een factuur met 21% BTW.

Om het goed werkbaar te houden: 

Ik werk in kleine groepen van maximaal 6 (trainingsacteren oefenen) tot 8 (werkvormen) personen, waarbij iedereen individueel aan bod komt, met waarborg van privacy.

Er worden workshops gegeven op verschillende dagen, in de ochtend, middag en avond. 

Meer weten over deze manier van betalen? Kijk op Waardebepaling achteraf

 

  Duur Duur Duur kosten
Coaching online presentatie  *
Oefenensessies voor thuiswerkers, trainers, coaches, docenten

1,5 uur
per sessie

Online trainingsacteren oefenen  *
Oefenensessies voor trainers en trainingsacteurs

2 uur per sessie

Online werkvormen *
Als acteur en trainer online samenwerken.

3 uur
per sessie

waardering

achteraf

Klik op de link  van de sessie waar je aan deel wilt nemen.  Er verschijnt een menu met beschikbare data waar je uit kunt kiezen.